UA-Sprotyv

Росіянина засудили до 10 років за планування боротьби за Київ

Published: in Новини by .

Росія в четвер засудила до тривалого терміну ув'язнення сибіряка, звинуваченого в державній зраді та тероризмі через плани приєднатися до російських підрозділів, що борються на Україні.

Це останній арешт російських громадян, звинувачених у бажанні воювати у складі проукраїнських збройних угруповань, які вчинили кілька смертоносних вторгнень до Росії.

Підозрюваний "планував взяти участь у бойових діях на боці українських збройних сил", повідомило російське державне агентство ТАРС із посиланням на ФСБ.

Правоохоронці затримали 26-річного хлопця у центрі Кемеровської області, коли він прямував до України, йдеться у повідомленні.

"Він мотивувався тим, що з моменту початку операції в Україні він не підтримував політику керівництва Росії", – йдеться у заяві ФСБ.

ТАРС повідомило, що він розмістив у мережі символіку Легіону Свободи Росії – одного з антикремлівських російських підрозділів, які борються за Київ.

Москва заборонила її як терористичну організацію.

Росія регулярно переслідує людей за співпрацю з Україною.

У Запорізькій області на півдні України, окупованій Росією, влада, встановлена Москвою, у четвер засудила чоловіка до 11 років ув'язнення за шпигунство на користь України.

ТАРС повідомив, що він "збирав та передавав інформацію про пересування та напрямки російських військ" та "збирав інформацію про промислову та енергетичну інфраструктуру" в Запорізькій області.

Comments

Leave a Reply