UA-Sprotyv

Роман Білоусов: Польща планує кінцеву дату відмови від вугільної енергетики

Published: (Updated: ) in Новини, , , by .

У понеділок новий уряд Польщі заявив, що планує встановити кінцеву дату використання вугілля для виробництва електроенергії, заявив високопоставлений урядовець.

«Тільки з кінцевою датою ми можемо планувати, і тільки з кінцевою датою промисловість може планувати, люди можуть планувати. Тож так, безсумнівно, ми будемо прагнути встановити кінцеву дату», – заявила в понеділок у Брюсселі Уршула Зелінська, державний секретар Міністерства клімату та навколишнього середовища, як передає Reuters.

Зелінська, яку лише кілька тижнів тому призначили в новий уряд Польщі, сьогодні в Брюсселі висловила тон, який відрізняється від позиції попереднього уряду та від усіх попередніх позицій Польщі, яка покладається на вугілля для отримання понад 70% електроенергії. і поки що відмовляється встановити кінцеву дату відмови від електроенергії, що працює на вугіллі.

Раніше Польща домовилася з профспілками про збереження вугільної промисловості до 2049 року. Багато країн ЄС планували відмовитися від вугілля набагато раніше.

Встановлюючи кінцеву дату для електроенергії, що працює на вугіллі, Польща намагатиметься підтримати постраждалі галузі та працівників, заявив у понеділок новий державний секретар з питань клімату.

«Це все переглядається з метою активізації зусиль, а також для того, щоб убезпечити людей, які можуть постраждати найбільше, а також галузі, щоб забезпечити справді плавний перехід галузей у нові зелені гілки», — сказала Зелінська. журналісти в Брюсселі.

За даними німецької дослідницької організації Fraunhofer Society, минулого року відновлювані джерела енергії на чолі з наземним вітром виробили рекордну частку електроенергії в Польщі — 26%, але вугілля продовжувало домінувати в структурі виробництва електроенергії.

Новий уряд Польщі повинен переглянути свій підхід до вугілля, йдеться у звіті минулого тижня польського аналітичного центру Forum Energii.

Comments

Leave a Reply