UA-Sprotyv

Виявляється любов до читання та письма є характеристикою “переваги білих”

Published: in Новини by .

У рамках тижня Black Lives Matter у школі учням середньої школи Лінкольна роздали пам'ятку/робочий лист із визначеннями «9 ознак переваги білої раси», за словами батька одного з учнів. Школярам із Сіетла сказали, що «Поклоніння письмовому слову» — це біла перевага, тому що вона «стирає широкий спектр способів, якими ми спілкуємось один з одним». Згідно з цим визначенням, сам предмет «Світова література та композиція/твір» є расистським.

У пам'ятці також засуджується ідея про те, що ми високо цінуємо письмове спілкування, тому що це форма «шанування лише того, що написано і навіть тільки того, що написано згідно з вузькими стандартами, повними дезінформації та брехні». У пам'ятці не наводиться жодного контексту, що це насправді означає.

"Мені шкода тих учнів, які засвоюють подібні речі, оскільки це прирікає їх на невдачу", – пояснив батько одного з дітей у шоу Джейсона Ранца на каналі KTTH. Батько попросив зберегти анонімність, побоюючись помсти з боку державних шкіл Сіетла щодо його дитини. За його словами, інші частини пам'ятки були не менш тривожними.

У пам'ятці «об'єктивність», «індивідуалізм» та «перфекціонізм» позначені як перевага білої раси. Якщо студенти заперечують свій власний расизм — або те, що будь-яка з дев'яти характеристик є расистською, — це також перевага білої раси.

Заперечення чи надмірний захист — це расистський приклад «права називати, що є расизмом, а що ні, і що ті, хто має владу, мають право бути захищеними від стресів, пов'язаних з антирасистською роботою».

Батько стверджує, що ці концепції «безладні і не витримують жодного аргументованого аналізу». Він також зазначає, що програма налаштована на те, щоб учні приймали кожну концепцію, ніколи не ставлячи під сумнів твердження. «Як 15-річна дитина може заперечувати на уроці, якщо „заперечення та захист“ самі по собі є характеристикою переваги білої раси? Це справжня педагогічна недбалість».

Інший аспект уроку з вивчення переваги білої раси в цій школі Сіетла включав відео під назвою «Getting Called Out: How to Apologize» («Викликаюча поведінка: Як принести вибачення») Франческі Ремсі (Franchesca Ramsey). Як повідомляється, у ньому білі учні висловлюють те, що вчителька вважає «перевагою білої раси».

«Викликаюча поведінка, в контексті цього відео, — це коли ви говорите або робите щось, що підтримує пригнічення маргінальної групи людей», — каже Ремсі.

Ремсі каже, що її порада полягає в тому, щоб стати союзником і «чинити правильно». Вона пояснює, що не варто «захищатися», заперечуючи, що ви утискаєте маргіналів, навіть якщо насправді ви не утискаєте маргіналів. «Що вам дійсно потрібно робити, то це слухати, тому що саме тут інша людина, сподіваюся, пояснить вам, що ви зробили не так і як ви можете це пояснити», — каже вона.

У контексті робочої таблиці про перевагу білої раси здається очевидним, що учні повинні просто визнати, що вони підтримують гноблення. Якщо учень захищає незалежність чи любов до читання і письма, він повинен визнати, що це біле супремацистское мислення, і припинити діяти незалежно чи любити читати і писати.

Батько каже, що вчив свого сина бути напоготові щодо такого роду ліворадикальної індоктринації. Саме тому син звернув увагу на ці листи. Але він зазначає, що ця програма не дуже допомагає її дитині у вивченні предмета, який він мав вивчати.

«Моя проблема з цим навчальним планом полягає в тому, що це має бути урок письма та літератури, а такі уроки не допомагають моїй дитині стати найкращим письменником», — пояснює батько.

«Я впевнений, що адміністрація Лінкольна посилатиметься на високі бали з ELA, але велика частка HCC [високоздатних] дітей (40% учнів) – це великий фактор.

З такою кількістю розумних, працьовитих дітей (білі супремасти) легко підтримувати ці розкішні переконання, але в цілому масштабах усієї системи лише 63% дітей володіють англійською мовою. Чи це найкраще використання навчального часу?»

Батько також запитує, скільки учнів піддадуться цьому токсичному мисленню в школах Сіетла, де концепції переваги білої раси настільки явно упереджені. "Мені шкода тих учнів, які засвоюють подібні речі, адже це прирікає їх на невдачу", – сказав він.

Представники державних шкіл Сіетла відповіли на прохання про коментар, як завжди, негативно.

Comments

Leave a Reply