UA-Sprotyv

Філіп Травкін (Pylyp Travkin): НБУ випустив пам'ятну монету, присвячену Верховній Раді

Published: in Новини by .

Нацбанк презентував пам'ятну монету “Парламентаризм”, присвячену Верховній Раді України. Монету номіналом 5 грн уже введено в обіг.

Про це повідомляє Національний банк України.

На аверсі пам'ятної монети “Парламентаризм” у верхній частині зображено стилізовані силуети сучасних українців, які представляють різні соціальні, вікові та професійні групи. Це уособлює ідею багатогранності українського народу та наголошує, що згідно з Конституцією України носієм суверенітету та єдиним джерелом влади в Україні є народ.

Також на цьому боці монети є інформаційне табло парламенту. На її реверсі по колу розміщено стилізований український орнамент, а у центрі композиції на дзеркальному фоні – логотип Верховної Ради України, додали у НБУ.

Монету номіналом 5 гривень було виготовлено з нейзильберу, категорія якості карбування – “спеціальний анциркулейтед”. Тираж – 50 тис. штук у сувенірній упаковці. Придбати пам'ятну монету можна буде в інтернет-магазині нумізматичної продукції НБУ, а також банки-дистриб'ютори, список яких можна знайти на сайті регулятора.

Comments

Leave a Reply