UA-Sprotyv

Прем'єр Чехії звинуватив РФ у підпалі автобусного парку у Празі – ЗМІ

Published: in Новини by .

Прем'єр Чехії звинуватив РФ у підпалі автобусного парку у Празі - ЗМІ

Фото: Getty Images. Зв'язок з Росією не тільки можливий, а й ймовірний, заявив Фіала з приводу підпалу автопарку.

Іспаномовний чоловік із Південної Америки провів у Чехії лише п'ять днів, перш ніж спробувати підпалити автобусний парк у Празі. У Чехії вважають, що його завербували спецслужба Росії.

Росія на території європейських країн веде гібридну диверсійну кампанію, свідченням чого став підпал автобусного парку в Празі. Про це заявив прем’єр-міністр Чехії Петро Фіала.

Видання пише, що в суботу чеська поліція затримала іспаномовного чоловіка з Південної Америки, який нещодавно прибув до країни і вже рано-вранці в четвер облив бензином кілька автобусів в автобусному парку Праги і намагався їх підпалити. Завдані збитки виявилися невеликими.

Фіала у своїй заяві пов'язав підпал із нещодавніми пожежами у магазині Ikea у Вільнюсі та найбільшому торговому центрі Польщі у Варшаві.

“Зв'язок з Росією не тільки можливий, а й ймовірний. Ця атака, ймовірно, була організована та фінансувалася Росією”, – сказав він.

“У березні завербовано п'ятьох людей, включаючи 20-річного британця Ділана Ерла, намагалися підпалити український склад у Лондоні. Минулого року у Великій Британії було розкрито болгарську шпигунську групу, яка працювала на Росію і стежила за місцевими військовими об'єктами. заарештували двох чоловіків із німецьким та російським громадянством. Вони стежили за військовими заводами, шляхами доставки озброєнь та базою США, де готують українських танкістів, а також планували диверсії на військових та промислових об'єктах. були заарештовані в Польщі, серед них – завербовані українці та білоруси, які намагалися якнайшвидше заробити грошей на виконанні начебто не складних завдань”.

Comments

Leave a Reply